Известен политик посече държавния глава. Тонът на президентът беше съвсем различен

...
Известен политик посече държавния глава. Тонът на президентът беше съвсем различен
Коментари Харесай

Панев, ДБ: Ролята на президента вече ще бъде по-минимална

Известен политик посече президента. 

Тонът на президентът беше напълно друг от предходната седмица. Ясно е, че мандатът ще бъде гласуван в Народното събрание. Ролята на президента към този момент ще бъде по-минимална, от тази която бяхме привикнали да виждаме. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Продължаваме промяната-Демократична България Владислав Панев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Имаме ясна стратегия за ръководство и в случай че тя се осъществя сполучливо, ще имаме мотиви за оптимизъм “, уточни той.

„ Очаквам всички гласувания да минат сполучливо и да се поздравим с постоянен кабинет на следващия ден. Трябва да възстановим работата на институциите “, сподели Панев, написа novini.bg.

„ Има огромно съмнение сред двете парламентарни групи, само че това не значи, че кабинетът няма да си извършва функционалностите. Важното е да се прави работа. Да, ще има доста взаимни отстъпки. Всеки е направил такива, най-много с това, че програмата ни за рационализация на България е много амбициозна, ГЕРБ са по-консервативни “, изясни зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

По думите му не е значимото кой какъв брой министри има. „ Най-важните цели са Шенген, Планът за възобновяване и резистентност. Много значимо е да осигурим по-ефективно асимилиране на еврофондовете “, акцентира той.

„ Парламентарната народна власт беше счупена и това се вижда в регулаторите. Възстановяването на администрацията в България ще отнеме няколко месеца. Вярвам, че контролът ще бъде възобновен и ще спре рекетът на регулаторите “, посочи Панев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР